2 години Пренатест в България

По случай втората годишнина от появата на Пренатест в България, през месеците октомври и ноември ние ще разширим всеки Пренатест 7 Експрес пакет с безплатно изследване за муковисцидоза или тромбофилия по Ваш избор. Вярваме, че по този начин даряваме допълнително спокойствие на всички, които държат да получат резултатите от своите изследвания  при възможно най-кратък срок и с най-широк обхват.

Муковисцидозата е наследствено заболяване, което засяга основно дейността на белите дробове, панкреаса и репродуктивната система при мъжете. Проявата на заболяването е налице в случаите, при които човек е унаследил два генетични дефекта – по един от всеки свой родител. Това е причината изследването да се провежда и при двамата партньори. Информацията от него показва на бъдещите родители какви са рисковете детето им да е болно или да е носител на муковисцидоза. По този начин семейството може да предвиди и осъществи пълна и задълбочена дородова диагностика в точния момент. В България приблизително 1 на 33 човека (3%) е носител на муковисцидоза.

Тромбофилията е състояние, при което кръвоносната система на човека  показва повишена тенденция да формира кръвни съсиреци. Много често тромбофилията е генетично обусловена и развитието ѝ при евентуална бременност може да доведе до различни усложнения като забавяне в растежа на плода, риск от отлепване на плацентата, спонтанни аборти и други. Тестът за тромбофилия определя липсата или наличието на повишен риск от тромбозни инциденти. При отчетен повишен риск, проследяващият бременността лекар поставя своите предписания и препоръки към бременната и бременността като цяло. Спазвайки тези препоръки, бъдещите майки могат да намалят рисковете за себе си и бъдещото дете до минимум.

Recommended Posts